Ett rött bord, the Apartment och gör det själv och spara en halv miljon

Vet ni vad som är det svåraste med att vara en allätare? Just det – att en allätare gillar A L L T. Nästan i iallafall – jag har väl en en och en annan gräns men dem är då inte många. Jag gillar naturmaterial, poppigt färgglatt, matt och glansigt, mjuka och hårda former. Och allt det här försöker jag leva ut i vår lilla lägenhet. Och ärligt talat, det går sådär.

Men imorgon ska jag ta upp en kartong (eller två) från förrådet och plocka ner allt jag inte känner mig hemma med för tillfället, för det bästa är ju inte att omedelbart börja köpa nytt utan istället att ta bort, tänker jag. Sen ska jag måla mitt bord, igen. Men rött den här gången.

Jag har gjort en miljon sökningar på det och känt mig aningen tveksam efter att rest runt bland mörkröda bord från åttiotalet, men så skickade Pinterest mig till The apartment och nu vet jag inte om jag kommer kunna somna för allt jag kan tänka är det här:

När jag sen surfade runt lite till på sidan såg jag en hel del fina saker som man faktiskt hade kunnat göra själv. Förlåt till The apartment men alla har faktiskt inte råd att lägga nästan 35 000 på lite väggkonst, hur designigt och kvalitéeeeee det än är. Inte heller typ 12 000 kronor på en bordslampa hur vansinnigt vacker den än må vara.

Så. Fina textilbonader går att hitta på loppis och secondhand för nästan inga pengar alls (om vi nu ska jämföra). En fin ram på det och vi är klara med den biten. Vad gäller lamporna – leta på loppis efter den perfekta lampfoten eller i en annan affär. Jag gjorde en snabb sökning och hittade en röd lampa hos Byggmax (?!) för 362 kronor. Visserligen mindre men det betyder ju bara att dem går att hitta. En blommig skärm och så är vi färdiga med den. Samma sak vad gäller den blå lampan.

Och stolarna? Iväg med dig och köp lite färg för en hundring eller två och du har sparat ungefär 33 000.