hemma.

Igår vaknade jag själv i en dubbelsäng med prassliga påslakan och idag vaknade jag i soffan med en för hård kudde under huvudet. Första gången jag vaknade inatt var när Ebbe-Lou kom springandes in till oss. Han var så upprörd att jag fick ta med mig honom till soffan, sätta honom i knät och försöka hänga med i vad han sa. Det sista jag hörde var något om ”Paw patrol” och ”inte ringa tomten” innan han kröp ihop i en liten hög bredvid mig och somnade om. Älskling.

På vägen hem från förskolan plockade han ”blummor” åt mig och jag visade honom hur en kastanj såg ut. Vi plockade kanske fem-sex stycken. Jag vet inte vad vi ska göra med dem.

I köket stod den här buketten kvar när jag kom hem, det är bara solrosen som börjat slokna. Tycker den här färgskalan är så fin, den andas så mycket höst och lite sensommar.

Signe. Så stillsam och belåten, mestadels av tiden. Jag och Ebba tog henne med oss till Cederleüfs idag, hon satt i mitt knä och kastade sig fram mot bordet – allt skulle hon känna på och klabbade vilt runt med sina små sjöstjärnor till händer i hopp om att få tag på något. Här är hon i Hugos gamla barnkläder. Som en liten sol.

Med en bebis i famnen, med en treåring som ställer tusen frågor, med många koppar kaffe i kroppen och med smulor under fötterna – hemma. Så ljuvligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *