om att vara föräldraledig och korten på bordet

jamen jag gillar det, att vara hemma med barnen. att vara med Signe.
jag tyckte om det med Ebbe med men då hade jag samtidigt någon sorts fix idé om att jag behövde ”göra mer”. att det jag redan gjorde inte var tillräckligt. säkert grundade sig väl också rastlösheten i ovetskapen om vad jag skulle ta mig an när föräldraledigheten var slut. jag hade ännu inte bestämt riktning, bestämt mig för vad jag ville göra i livet eller vad jag skulle ’bli’. nu vet jag vad som väntar mig när jag är klar här, jag vet vad jag ska och kommer att bli. det finns ingen tvekan kring det.

så, jag njuter i fulla drag. och jag sover ihop med henne om jag är trött, jag skiter i disken, går runt i bara underkläderna, kammar inte håret om jag inte orkar och går helhjärtat in i den här rollen just nu och DET ÄR SÅ SKÖNT. så skönt att bara vara på en plats. allt annat är sekundärt.

det betyder inte att jag inte bryr mig om någonting annat längre, men jag är helt enkelt tillfreds.

men visst vid sidan om föräldraskapet finns det såklart mer, men utan krav på prestation. det har börjat klia lite i fingrarna efter något som är mitt eget, därav platsen i studion. för jag behöver struktur emellanåt. jag tänker bygga ihop en del arbetsprover och jag tänker att jag ska lära mig mer om sociala medier. och fokusera på Vardagskonst eftersom jag inte har några väggar kvar att måla i den här lägenheten mer.

det handlar allra mest om en längtan efter att lära mig mer, inte om att tvångsmässigt ’göra’.

och jag skulle vilja lära mig att strukturera upp lite mer, bygga upp kontinuerligt innehåll, spinna vidare på olika idéer och helt enkelt lära mig att skapa en bra, inspirerande och innehållsrik blogg. i kursen content marketing som jag läste på Berghs pratade vi om bricks and feathers – alltså tyngre och lättare innehåll. bricks är mer arbetat och tar mer tid medan lättare är, ja, sådant som tar mindre tid att producera helt enkelt och det är något jag skulle vilja lära mig att göra på ett sammanhållet sätt

vid sidan om vill jag även bli bättre på att skriva mer nyanserat, med flera tonaliteter och på olika sätt, jag vill bli bättre på att skriva krönikor, artiklar och kanske till och med debattinlägg.

så. nu när jag har lagt mina kort på bordet – har ni något tips, något förslag? kanske på inlägg jag kan skriva, något ämne ni hade velat att jag fördjupade mig i eller spann vidare på? eller någonting annat?

a l l t är av intresse.

4 thoughts on “om att vara föräldraledig och korten på bordet

  1. Jag har tyvärr inget konkret förslag då jag redan tycker om det du postar som det är. Men debattinlägg och krönikor – kul!!! Och så tycker jag ju om dina texter om föräldraskap väldigt mycket. <3

  2. Jag tycker så mycket om dina personliga inlägg med reflektioner över föräldraskap, förhållande, personlighet osv. Tycker du har vettiga, sunda och realistiska tankar om livet. Allt sånt kan ju förmedlas i någon slags krönikaform. Med lite politisk vinkling kanske? Eller bara ge lite perspektiv och tankeställare, vilket jag tycker att du ofta gör redan <3

    1. Tusen tack, Elin <3 jag har fortfarande inte riktigt kommit på hur jag ska göra men kanske är VK fel plats att utöva det på, kanske bäst att följa det spåret på en helt annan plats. återstår ännu att se...kram!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *