when in malmoe

Jag sitter i en hotellsäng i Malmö och har precis druckit en kopp vuxenkaffe. Med vuxenkaffe menar jag en dubbel espresso med en skvätt havremjölk i. Det var det som fanns i restaurangen innan frukost. Okej, tacktack sa jag, och tog hissen upp till fjärde våningen igen med kaffekoppen i handen. den är av vitt, engelskt porslin med en historia i rött på. Igår var det cappuccinos i Rörstrands Ostindia. De kan detaljer, på det här hotellet, i lobbyn har de flamingos.

Sängen är stor och allting är fluffigt och skönt. Det är alldeles tyst och jag skulle kunna sova ostört hur länge som helst. Men det går inte, för jag är så van vid mitt gäng. Vid den lilla myran som ligger mellan mig och Hugo och är alldeles varm. Som tappar nappen sjutton gånger per natt och som man sömndrucket kan pussa i pannan varje gång man blir väckt. Och att råka stöta emot Hugos hand vid kuddarna och höra honom sova tungt. Jag vet inte riktigt hur man sover längre, utan dem. Och jag vet inte riktigt hur man vaknar längre utan små fötter som smyger in och en liten hand som drar försiktigt i ens ben och viskar maaaamma. Tänk ändå, vad man kan vänja sig vid.

Mitt tåg stannade i Malmö runt lunch och en liten stund efter att jag checkat in, tagit en dusch och packat upp knackade Christin på dörren. Åh, så fint det var att se henne, det var så många år sedan. Hon och Lina har startat upp en sajt och genom den håller Jasmin i en klädutmaning som jag fotade dem till. Efteråt satt vi här, jag och Christin, och delade på en hamburgare och pommes. Hon uppkrupen i fåtöljen och jag i sängen. Det här trodde vi nog inte för tre år sedan, att vi skulle vara här en dag, vad gäller både i rum och i liv.

Några timmar efter att Christin cyklat hem till sin Algot och sin Anton mötte jag Susanna som är en bekant till Christin och som jag faktiskt aldrig träffat tidigare men lärt känna via sociala medier. Det var varmt, högt i tak och väldigt nära. Även det så fint, att man kan möta någon sådär bara och liksom…klicka. Jag har för övrigt tur just nu, med nya människor som trillar in i mitt liv.

30539370657_74b702db04_h

Imorgon är jag tillbaka här, till allt det gamla vanliga. Till fickor fulla med maskrosor, ljummet kaffe, stök och tjocka kinder att pussa på. Också fint.

2 thoughts on “when in malmoe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *